fbpx

Rakentaminen ja talotekniikka

Perustuksista katonharjalle tekniikkaa unohtamatta

Rakennusalan ammattilaisilla riittää työnsarkaa kasvavan ratikkareitin varrella, joten töistä ei tule olemaan pulaa. Rakentamiseen tai tekniikkaan erikoistuneet ammattilaiset näkevät kättensä jäljet kasvavassa kaupungissa, oli kyseessä sitten Tammelan stadionin rakennus tai Taidemuseon laajennus. Talonrakentajan taitoja tarvitaan perustuksien betonoinnista ja runkovaiheen kirvestöistä aina sisävalmistusvaiheen, kun taas talotekniikan taitavat pitävät huolta siitä, että LVI-, sähkö- ja teleyhteydet toimivat.

Rakennusalan perustutkinnon suorittanut hallitsee talonrakennustyömaan perustusvaiheen työt ulko- ja väliseinätöistä vesikaton erityistöihin. Talonrakentaja voi erikoistua muun muassa betonointiin, teräs-, elementti- tai kivirakentamiseen, mittaustöihin sekä kirvesmiehentöihin.  Ammattilaiset työskentelevät niin pientalo- ja liikerakentamisessa, kunnostustöissä kuin työmailla. Työtä tehdään sekä ulkona- että sisätiloissa.

Talotekniikan perustutkinto antaa perusammattitaidon ja -tiedot monipuolisesta alasta lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö-, tele- ja muille aloille. Koulutusohjelmassa opitaan tekemään lämpö- ja vesilaitteiden ja putkistojen asennuksia ja korjauksia sekä luetaan rakennuspiirustuksia ja kytkentäkaaviota. Jatkuvasti kasvava talotekniikan osuus rakennuksissa pitää alan mielenkiintoisena – järjestelmät kehittyvät huimaa vauhtia. 

Talentille on tarjolla

  • hyvä työtilanne, töitä löytyy ammattitaitoisille tekijöille
  • vaihtuva työympäristö ja työporukka

Talentti tarvitsee

  • kädentaitoja
  • hyvää fyysistä kuntoa
  • itsenäistä ja yrittäjämäistä työotetta
  • asiakaspalvelu- ja yhteistyötaitoja

Ammattilaisena voit työllistyä mm.

  • kirves-, muuraus-, betonointi-, elementtiasennus-, kosteus-, lämmöneristys-, rakennusmittaus- sekä kiviasennustöihin suuntautumisen ja kiinnostuksen mukaan
  • rakennusten lämpö-, vesi-, ja ilmastointilaitteiden asennukseen, korjaamiseen ja huoltoon  

Tutustu alaan tarkemmin ja hae mukaan koulutuksiin: