fbpx

Koneistaja

Kone on osiensa summa

Sinä valmistat mittatarkkoja koneiden ja laitteiden osia.
Koneistajana työtehtäviäsi ovat teollisuuden erilaiset valmistus-, asennus-, käyttö- ja kunnossapitotehtävät. Työskentelet pääosin tietokoneohjatuilla CNC-työstökoneilla.

Koneistajana sinulla on hanskassa koneistuksen perustaidot, joiden avulla hallitset metallialan tuotteiden osavalmistuksen. Koska olet suorittanut kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon, selviydyt vaivatta koneistajana itsenäisesti ammattialan perustyötehtävistä – ja ainahan kyse tiimityöstä, harvoin sitä yksin joutuu maailmaa valloittamaan. Keskeisimmät työstömenetelmät duunissasi ovat manuaalisorvaus, -jyrsintä ja -hionta. Vaikka vankan ammattitaidon perustana on manuaalityöstö, automaatiosovellusten ja tietotekniikan merkitys kasvaa alalla jatkuvasti.

Ura ihan osina

Saatat löytää itsesi konepajalta, kone- ja metallituoteteollisuuden verstaalta tai monesta muusta alan yrityksestä. Tai sitten saatat innostuksissasi jäädä koulunpenkille ja jatkaa opintoja saman tien tai tulevaisuudessa, sillä nyt sinulla on vahva pohja jatko-opintoihin.

Sähköasentaja ja koneistaja Mikko Leppänen, Konecranes
Sähkö- ja automaatiotekniikan ja kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnot hyvä perusta vastata maailman johtavan nostolaitevalmistajan tuotteiden testausten sujumisesta.

Tutustu alaan tarkemmin ja hae mukaan koulutuksiin: