fbpx

Koneistaja

Kone on osiensa summa

Sinä valmistat mittatarkkoja koneiden ja laitteiden osia.
Koneistajana työtehtäviäsi ovat teollisuuden erilaiset valmistus-, asennus-, käyttö- ja kunnossapitotehtävät. Työskentelet pääosin tietokoneohjatuilla CNC-työstökoneilla.

Koneistajana sinulla on hanskassa koneistuksen perustaidot, joiden avulla hallitset metallialan tuotteiden osavalmistuksen. Koska olet suorittanut kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon, selviydyt vaivatta koneistajana itsenäisesti ammattialan perustyötehtävistä – ja ainahan kyse tiimityöstä, harvoin sitä yksin joutuu maailmaa valloittamaan. Keskeisimmät työstömenetelmät duunissasi ovat manuaalisorvaus, -jyrsintä ja -hionta. Vaikka vankan ammattitaidon perustana on manuaalityöstö, automaatiosovellusten ja tietotekniikan merkitys kasvaa alalla jatkuvasti.

Ura ihan osina

Saatat löytää itsesi konepajalta, kone- ja metallituoteteollisuuden verstaalta tai monesta muusta alan yrityksestä. Tai sitten saatat innostuksissasi jäädä koulunpenkille ja jatkaa opintoja saman tien tai tulevaisuudessa, sillä nyt sinulla on vahva pohja jatko-opintoihin.

Sähköasentaja ja koneistaja Mikko Leppänen, Konecranes
Sähkö- ja automaatiotekniikan ja kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnot hyvä perusta vastata maailman johtavan nostolaitevalmistajan tuotteiden testausten sujumisesta.
Ura Pursolla ja teollisuudessa

Tässä videossa Purson konepajan tiiminvetäjä Pirjetta Kouhia kertoo teollisuudesta uravaihtoehtona ja siitä, millainen Purso on työpaikkana.

Tutustu alaan tarkemmin ja hae mukaan koulutuksiin: