fbpx

Koneasentaja

Se vaatii oikeaa asennusta ja hyvää huoltoa

Koneasentajana pääset tekemään koneiden- ja laitteiden asennuksia sekä huoltoja teknologiateollisuuden parissa. Tärkeässä roolissa ovat käytön- ja kunnonvalvonnan mittaukset. Koneasentajana sinulla on hanskassa myös automaatioon ja robotiikkaan liittyvät valmiudet.

Koneasentajana kokoat, asennat ja korjaat kaikkia kone- ja metalliteollisuuden koneita ja laitteita. Tunnet koneiden ja laitteiden sielunmaiseman, osaat käyttää materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä työohjeiden ja piirustusten mukaisesti suvereenisti. Osaat tarkastaa asennettavaksi tarkoitetut osat ja komponentit, sekä tehdä niihin tarvittavat tarkistukset, muutokset ja dokumentoinnit.

Asennoidu uraputkeen

Saatat löytää itsesi esimerkiksi automaattisten tai mekaanisten koneiden valmistus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Todennäköisesti työskentelet erilaisissa kone- ja metallituoteteollisuuden yrityksissä, kuten teollisuuslaitoksissa, rakennustyömailla, korjaamoilla tai konepajalla. Tai sitten saatat innostuksissasi jäädä koulunpenkille ja jatkaa opintoja saman tien tai tulevaisuudessa, sillä nyt sinulla on vahva pohja jatko-opintoihin.

Koneenasentaja Mirka Kulmala, Luvata Pori
Mirka lähti rohkeasti opiskelemaan teollisuuden töihin valmistavaa tutkintoa. Luvatalla hän on juuri vaihtanut laboratorioon opettelemaan taas uusia tehtäviä. Kone- ja tuotantotekniikan työssäoppimisjaksolla hän pääsi jo tutustumaan näihinkin tehtäviin
Sandvik Tampere Factory
Sandvik Group on kansainvälinen korkean teknologian teollisuuskonserni, jonka pitkälle kehitetyt tuotteet parantavat asiakkaiden tuottavuutta, turvallisuutta ja kannattavuutta. Konserni työllistää 37 000 henkilöä.

Tutustu alaan tarkemmin ja hae mukaan koulutuksiin: