fbpx

Automaatioasentaja

Automaattisesti kehityksen kärjessä

Automaatioasentajana työkenttäsi on teollisuuden ja kiinteistöjen automaatioon liittyvät asennus-, käyttöönotto- ja kunnossapitotehtävät. Automaatioasentajana olet perehtynyt kappaletavara-automaatioon, teollisuusrobotiikkaan ja rakennusten sähköasennuksiin.

Automaatioasentajana asennat uusia laitteistoja ja pidät hyvää huolta jo käytössä olevia. Tietenkin ymmärrät laitteiden mekaanista toimintaa ja sähköistä ohjausta. Usein laitteiden toimintaa ohjataan tietoteknisten laitteiden ja sovellusten avulla – ammattilaisena tämä on sinulle tietenkin selvää kuin pässinliha. Ja pässihän on hyvin selvä.

Ura on automaattisesti edessä

Automaatioasentajana pelikenttäsi on todella laaja. Sillä missäpä nykyään ei olisi automaatiota? Todennäköisesti löydät itsesi teollisuuden, kiinteistöautomaation, hälytys- ja valvontajärjestelmien, antenni- ja dataverkkojen ja/tai sähkökoneiden ja -laitteiden korjaus- ja huoltotehtäven parista. Tai sitten saatat innostuksissasi jäädä koulunpenkille ja jatkaa opintoja saman tien tai tulevaisuudessa, sillä nyt sinulla on vahva pohja jatko-opintoihin.

Automaatioasentaja ja AMK Insinööri Jouni Lindgren, Sandvik​

Ammattiopistossa automaatiotekniikka innosti jatkamamaan insinööri-opintoihin. Jounin automatisointiratkaisuilla laitteet toimivat etäohjauksella kaivoksissa.

Tutustu alaan tarkemmin ja hae mukaan koulutuksiin: